Logo El Molar

El Molar

Priorat


Ets a: Portada > El Municipi


El Municipi

SITUACIÓ GEOGRÀFICA

Municipi del Priorat, situat a l'oest de la comarca. El terme municipal té una extensió de 22'85 Km².

S'estén a la dreta del riu Siurana, al límit sud-oriental del terme, poc abans de la seva confluència amb l'Ebre, dins el veí terme de Garcia.

El poble, a 228 metres d'altitud, es troba damunt d'un serrat que domina per la dreta la vall del riu Siurana. És l'únic nucli de població del municipi.

                      

ACTIVITAT ECONÒMICA

El poble és eminentment agrícola, encara que el 50% de la superfície del terme és erma, amb pasturatges, bosc i garriga. Els conreus són majoritàriament de secà, amb una mica de regadiu localitzat a la vora del riu. El conreu principal és la vinya, seguida de l'olivera, els ametllers i els cereals.

La Cooperativa Agrícola no va ser creada fins a  l'any 1950, ja que durant la primera meitat del segle l'economia local es basava en la mineria. L'agricultura era una activitat complementària.

Les mines de galena existents al terme han estat explotades des d'antic, encara que sistemàticament i amb mitjans industrials no començà fins a principis d'aquest segle. Durant anys es va treballar dia i nit sense parar i es van alternar els torns de vuit hores.  S'hi aplegava gent d'arreu de la contrada.

Actualment, i per falta de rendibilitat econòmica, resten abandonades.

Moltes mines, de profunditat considerable, es troben plenes d'aigua. Una part d'aquesta aigua s'aprofita per regar les terres del voltant.© Ajuntament del Molar, Tots els drets reservats - Qui som? - Normes de privacitat

Amb el suport de: Diputació de Tarragona. Logo Consell Comarcal del Priorat. Logo Consorci Administració Oberta de Catalunya. Logo